torstai 1. maaliskuuta 2012

Lontoo 24 - 29.2.2012

Tästä se lähtee: Perjantai, hiihtoloma, Pirkkalan lentokenttä. Suuntana Lontoo! Tämä kaupunki ei paljon selityksiä kaipaa. Olen menossa Lontooseen nyt kolmatta kertaa. Tiedän jo etukäteen, että kaupunki on upea, ihana ja iso. En ole asettanut reissulle paljon odotuksia, vaan hiihtolomaa on tarkoitus viettää fiilispohjalta.

Day 1
Selli Piccadilly Backpackersilla.
Lento laskeutuu paikallista aikaa 22.15. Tämän jälkeen edessä on matka Stanstedin kentältä Lontoon keskustaan. Victoria stationilla bussinvaihto ja Piccadillylle. Saavutaan hostellille kuolemanväsyneinä kahden jälkeen yöllä. Siellä onkin kammottava ylläri odottamassa: hostellista ovat lakanat loppuneet. Joudumme yöpymään ensimmäisen yön pelkkien tyynyliinojen voimin. Saimme toki pienen alennuksen hinnasta sentään, mutta tässä kohtaa se ei juuri lohduttanut.

Huone muistutti muutenkin enimmäkseen vankiselliä. Nitisevä kerrossänky oli huoneen ainoa kaluste, edes roskista ei ollut. Ikkunaa oli teippailtu kasaan ja muutenkin huone oli kaikkineen rähjäisen oloinen. Lisäksi ikkuna oli ollut auki, ja huone oli jäätävän kylmä. Täällä sitten pitäisi nukkua seuraavat neljä yötä, voi ei! Kirppukammoisena en kyennyt vaihtamaan edes yökkäriä, vaan painuin viltin alle täysissä pukeissa, jopa farkut jalassa.

Day 2
Hupaisat väliaikajuomat :)
Aamun valjetessa tajusin vihdoin, että olen LONTOOSSA! Elämä alkoi ehkä hymyillä jo pikkuisen, eikä hostellihuonekaan enää näyttänyt ihan niin karmealta murjulta kuin aiemmin. Kunhan punkkaan saadaan lakanat, kyllä täällä neljä yötä pärjätään.

Päivän teemaksi muodostui heti aamusta musikaali. Ensimmäisenä aamupalan jälkeen Leicester Squarelle tkts-kojulle lippuja jonottamaan. Liput saatiinkiin heti päivänäytökseen, ja suunnattiin Her Majesty's Theatreen katsomaan upea The Phantom of the Opera. Esitys oli sanoinkuvaamattoman hyvä! Aivan erityisesti minuun tekivät vaikutuksen taianomaiset lavasteet. Mahtava elämys!

Musikaalin jälkeen ehdittiin vielä ihailemaan maisemia London Eyesta. Olin käynyt Eyessa päivällä, mutta iltavalaistuksessa tämäkin oli taas kokemisen arvoinen uusi elämys.

I flew the Eye!

Day 3 
Aamu aloitettiin eväsretkellä Hyde Parkiin. Parin tunnin puistohengailun jälkeen käytiin tutustumassa Sherlock Holmes -museoon Baker Streetillä. Ihan kiva, mutta pakko kai se on todeta, etten ole oikein museoihmisiä, oli aihe mikä tahansa. Ensimmäiseen kerrokseen jaksoin paneutua ja ottaa jopa muutaman kuvan, mutta loput kerrokset tuli lähinnä juostua läpi.

Baker Streetin metroasemakin on astetta tyylikkäämpi.
Baker Streetiltä suunnaksi otettiin pienen mutkan kautta Camden. Erehdyttiin ensin väärään suuntaan menevään metroon, mutta sekin pysäkinväli oli ihan kokemisen arvoinen. Metro oli täynnä fanaattisia Liverpoolin kannattajia. Koko matkan he lauloivat kannustuslauluja ja hyppivät niin että koko vaunu tärisi. Kuulemma Liverpoolfanit ovat ärsyttävimpiä, mutta minusta meno vaikutti hauskalta ja alkoi älyttömästi tehdä mieli päästä itsekin peliä seuraamaan. Olisin takuulla laulanut mukana jos olisin osannut sanat :D

Day 4 
Tänään päädyttiin taas musikaalilippuja jonottamaan. Phantomin jälkeen on vaan pakko päästä vielä toiseenkin. Saatiin liput Mamma mia!:n iltanäytökseen Prince of Wales Theatreen, jesh! Ennen näytöstä käytiin ostoksilla. Ihan hillittyä shoppailua, en kilahtanut magneetin vetämänä sisään jokaiseen Oxford Streetin kauppaan, vaikka pientä vetoa tunsinkin. Mamma mia! oli älyttömän hauska, ja oli ihanaa seurata musikaalia, jossa voi laulaa mukana. Todella erilainen kokonaisuus kuin Phantom, mutta aivan mielettömän hienoja elämyksiä molemmat. Musikaalin jälkeen päädyttiin Sohoon tanssimaan homobaariin, jossa juomat maksoivat vain 1,70 puntaa ;) Hauskaahan olisi piisannut pidempäänkin, mutta baari päätettiin laittaa kiinni ihan kesken kaiken jo klo 00:20, höh!

Day 5
Rahat on loppu ja tyhjä pää, tyhjä pää, tyhjä pää... Tänään oli vähän kummallinen päivä, kun rahat oli lopussa ja vähän oli väsymystäkin ilmassa. Niinpä päivä kului lähinnä hengaillessa. Ensin Hyde Parkissa, sitten Camdenilla nuudeleilla kanaalin varressa ja kortteja kirjoitellen pubissa. Illalla olikin sitten jo aika lähteä kohti Stanstedia. Saavuttiin Standtedin lentokenttämajoitukseen taas kuolemanväsyneinä illalla, mutta hotellihuone oli aivan ihana! Suuri, siisti, viihtyisä. Neljän vankisellissä vietetyn yön jälkeen tämä oli niin luksusta, vaikka uniaikaa olikin valitettavan vähän.

Day 6 
Stanstedilla aamuyöstä.
Tänään herätyskello soi klo 03:45 aamuyöstä. Onneksi hotellissa tarjottiin aamupalaa jo tuohon aikaan. Sitten vaan odottelemaan kyytiä lentokentälle. Sitä saatiinkin muuten odottaa. Ennalta sovittua kyytiä ei kuulunut, ja päästiin matkaan vasta yli puolen tunnin odottelun ja yhden puhelinsoiton jälkeen. Loppu hyvin, kaikki hyvin: päästiin kuitenkin kentälle, ehdittiin koneeseen ja muutamaan tuntia myöhemmin laskeuduttiin onnistuneesti takaisin Pirkkalaan.

Lontoo oli ihana kuten aina! Pakkohan sinne on takaisinkin päästä, uudestaan ja uudestaan. Ehkä jo ensi kerralla pääsen musikaaleistakin siihen mihin olen joka kerta toivonut pääseväni. Lion King and London, I'll be back :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti