maanantai 9. heinäkuuta 2012

Barcelona 4 - 8.6.2012

Pikkusiskosta tuli ylioppilas, tätä on syytä juhlia! Mikä voisikaan olla parempi ylioppilaslahja kuin lentoliput Barcelonaan :) Niitä lippuja ei muuten ihan vähää ollutkaan. Lentelyä todellakin koko rahan edestä ;)

Lauantaina 2.6. jaoin ensimmäiset päättötodistukseni. Kolmen vuoden urkka on takanapäin, monta samanlaista edessäpäin. Sain vaan heti ekaksi valvontaluokakseni sellaisen helmen, että tästä on kyllä tulevien paha pistää paremmaksi. Näitä tulee vielä ikävä! Silti, nyt on loman aika :) Sain ihan valtavan määrän kukkia ja lahjoja oppilailta. Pikkusiskolta lainattuun pikkuiseen Fiatiin niitä saikin tunkea ovista ja ikkunoista, että sai kaikki mahtumaan kyytiin :) Lahjoineni ja ruusuineni hurautin tietysti suoraan siskoa juhlimaan!

Sunnuntaina olikin sitten surkea päivä. Päivän ohjelmassa pari kuukautta sitten kalppimaan lähteneen avopuolison, tai kai se kovin entinen avopuoliso jo tässä kohtaa oli, tavaroiden muuttaminen pois asunnostani. Mutta olin reipas, reilu ja vahva, ja siitäkin selvittiin kunnialla. Silti, tää reissu tuli niin tarpeeseen! Lämmin, aurinkoinen, elävä Barcelona - sitä mä maailman eniten tarvitsin juuri nyt!

Day 1
Liihokkina tällä reissulla Lufthansa.
Isi oli juuri kotiutunut napatyräleikkauksesta, mutta selvisi silti viemään meitä lentokentälle. Hyvä, isin kyyti turvallisin kyyti :) Ensin lennettiin Müncheniin, missä meillä oli kuutisen tuntia vaihtoaikaa. Oltiin etukäteen katsottu mitä Münchenissa kannattaisi käydä katsomassa, jos aikaa on muutama tunti, ja päätettiin suunnata paljon mainostettuun Englischer Garteniin. Hmm, liekö syy heikommanpuoleisen sään, mutta puistossa ei ollut kyllä mitään erityistä nähtävää eikä juuri mitään elämää. Eipä sillä, ei München äkkivilkaisulla ylipäätäänkään suurta vaikutusta tehnyt.

Lounaalla otin makkaralautasen, Saksassa kun ollaan! Virhe! Olin niin täynnä makkaraa, että olin vähällä oksentaa seuraavat muutaman tunnin, argh! Ei enää koskaan makkaralautasia Saksassa :D Reissun ensimmäinen säästökohde oli matkustaa pummilla Deutsche Bahnilla takaisin lentokentälle. Meillä oli kyllä selitykset valmiina, kuinka ollaan typerinä turisteina täysin käsitetty väärin päivälipun merkitys ;) Koko matkan aikana ei uskallettu suunnilleen edes puhua, kun oltiin niin jäykkinä jännityksestä, mutta petkuhuiputus onnistui täydellisesti :)

Whiiii, lomalaiset valmiina nousuun :)
Matka jatkukoon kohti Barcelonaa! Kaupunkiin saavuttiin vasta yöllä, mutta oikeastaan sekin oli elämys. Barca näyttää tosi upealta lentokoneesta yövalaistuksessa! Sääli ettei turvavyövalon palaessa saanut kuvailla. Koska julkinen liikenne kulki vähän heikosti enää saapumisaikaamme, päätettiin pelata varman päälle ja ottaa taksi hotellille. Yövyttiin Melon District Marinassa. Huone oli ehkä hitusen homeessa, eikä mitään luksusta, mutta ihan kiva kuitenkin. Kyllä täällä muutaman yön elelee :)

Day 2
Mammuttipuiston mammutti.
Alotettiin päivä perin edukkaalla ja hyvällä aamiaisella läheisessä sporttitavernassa. Tänään on meiän nähtävyyspäivä! Alotettiin Parc de La Ciutadellasta. Meidän kesken puisto tosin uudelleennimettiin mammuttipuistoksi. Piti vaan kulkea puiston läpi kaupungille, mutta kuinka ollakaan päädyttiin viettämään muutama tunti eläintarhassa. Oikeasti eläintarha ei ollut ihan hintansa väärti, eikä siihen välttämättä olisi kannattanut käyttää edes niin paljon aikaa, mutta norsu-, kirahvi- ja virtahepohuumassa meiän oli pakko mennä :) Tosi iso osa eläimistä vaan möllötti, joka toisella luukulla uskoin että ne oli kuolleita.

Hetkeni huippu-urheilijana ;)
Seuraavaksi suunnattiin FC Barcelonan kotistadionille. Pikkusisko on fanaattinen futisfani. Joukkue oli siskolle ihan väärä, mutta onneksi Real Madrid oli ymmärtääkseni käynyt voittamassa mestaruutensa juuri tällä stadionilla. Stadionilla on myös megaiso FCB -fanikauppa, sieltä haalittiin tuliaisia kummipojille.

Tässä kohtaa päivää ollaan jo ihan rikkipoikkipuhki, koska ollaan kävelty järjettömän paljon, mutta koska ei aiota uhrata nähtävyyksille montaa matkapäivää, lähdetään vielä käymään Park Güellissa. Kyseessä on siis se kuuluisa mosaiikkipuisto. Puisto oli tosi korkealla, mutta kadulle oli onneksi näppärästi asennettu liukuportaat ylös, hämärää. Ennen ensimmäistäkään mosaiikkia löydettiin ihana näköalapaikka ja otettiin miljoona kuvaa. Mosaiikit oli hienoja, mutta jo pelkästään noiden maisemienkin takia olisin voinut tulla :)

Maisema koko Barcan yli, priceless!






Pala mosaiikkia.

Loput nähtävyydet näkyivätkin sitten meidän hotellin kattoterassilta aika tehokkaasti, ja tyydyttiin katselemaan niitä siltä etäisyydeltä. Erityisen hieno maisema oli kattoterassilta iltaisin, kun vieressä hehkui Torre Agbar, Barcan tunnetuin pilvenpiirtäjä, kavereiden kesken ihan vaan fallos ;) Päästiinpä näkemään myös Torre Agbarin makea värinvaihtoshow.

Day 3
Mä alotin aamun juoksulenkillä. Kilometrikaupalla lämmintä rantabulevardia palmuineen. En vois tietää mitään parempaa! Ja nykyään kun paras kaverini Forerunner reissaa aina mukanani, sain tietysti kokoelmaani korvaamattoman hyvän GPS -jäljen :)

Shop 'til you drop! Tällä reissulla tää todellakin toteutui, vaikka se drop kävi siskolle kyllä vasta seuraavana reissupäivänä täpötäydessä metrossa. Tänään hoidettiin kuitenkin urakalla toi shop -osuus. Ehkä kivointa mitä tarttui mukaan oli pikkuset kesäset pinkkimustat juoksushortsit. Toiseksi kivointa oli pitsipaidat, jotka on olleetkin kovassa käytössä, vaikkei tää Suomen kesä olekaan hellinyt ihan samalla tavalla kuin Barcelonan aurinko. Pikkusiskon kanssa on parasta olla ostoksilla, se omistaa tyylitajun, toisin kuin mä. Ja lisäksi se kutsuu mua veistokseksi ja etsii mulle veistoksille sopivia vaatteita :D Löydettiin aivan mieletön veistostytön mekko, ja sitä metsästettiin useemmistakin tavarataloista, mutta säännönmukaisesti jokaisessa kaupassa kyseinen mekko oli rikki, eikä alennustakaan herunut, niin sinne se sitten jäi :(

Eilisen pakastepizzaamikrossa -episodin (tästä ei sitten sen enempää... ;)) jälkeen päätettiin että ruokakuluissa ei enää tällä reissulla säästellä, ja paineltiin vielä illalla kaupungille syömään, vaikka oltiinkin aika puhki. Mutta hyvästä ruuasta voimistuneina jaksettiin vielä kävellä ja nauttia öisen La Ramblan tunnelmasta ennen hotellille paluuta.  

Day 4
Aamun ohjelmassa: juoksuaaaaa! Kunpa tän meren ja rantabulevardin ja auringonnousun vois viedä kotiin, vaikka en mä Pyhiksen rantaviivasta ja auringonlaskustakaan valita ;)


Välimeren aalloissa <3
Nähtävyydet - done, shoppailu - done, mitäs muuta Barcelonassa on ihan pakko tehdä? Luvassa tietenkin piitsipäivä :) Meri ja aurinko, I'm lovin' it! Sitten vaan käristeltiin ihojamme, uitiin meressä, käppäiltiin pitkin rantaa ja ihailtiin auringossa loistavaa kuparikalaa, joka läheltä oli kylläkin ihan ruma. Ja tietysti tavattiin mun parhaista parhain kollega parhaista parhaine poikineen :) Niiltä saatiinkin hyvä vinkki illan ohjelmaksi: Font Montjuïc, musiikin mukaan muuttuva ja väriä vaihtava suihkulähde.

Illalla siis suunnattiin Font Montjuïcille, ja siellä tulikin vietettyä pari tuntia :) Ei maltettu lopettaa, vaan katsottiin näytös toisensa jälkeen, kun illan hämärtyessä se näytti vaan hienommalta ja hienommalta. Yöllä käveltiin vielä La Ramblaa ja rantabulevardia pitkin takaisin hotellille. Ihana Barcan yö!
Font Montjuïc
Day 5
Lentokentillä viihtymistä.
Tänään herättiin aivan kipeiksi kärähtäneinä. Minä vähän vähemmän, mutta sisko ihan olan takaa. Vaatteiden päälle laittaminen oli aivan tuskaa, liikkumisesta puhumattakaan. Vaan ei auttanut kuin käydä aamupalalla, pakata kamppeet ja ottaa suunta kohti lentokenttää. Edessä koko päivä lentelyä. Ensin Berliiniin, sieltä Frankfurtiin, josta lopulta kotiin Helsinki-Vantaalle. Siinä sitten tuskailtiin palaneita ihojamme, tehtiin viimeisiä ostoksia ja yritettiin tappaa aikaa kentillä. Ja minä sain etukäteen synttärilahjaksi ihanan Adidaksen laukun. Olin eräästä surullisen kuuluisasta Rooman lennosta asti toivonut synttärilahjaa ja skumppaa lennolla. Enpä vaan arvannut että saisin sen tänään, kun ei ollut edes synttäripäiväni. Mutta sisko on ihana, ja Lufthansa tarjosi monen monituiset skumpat :)

"He kävelivät kaduilla Barcelonan
ja nainen ymmärsi millaista oli olla
rakastunut, hölmö ja kerrankin kaunis."

Barcelona oli aivan mahtava, pakkohan siihen oli rakastua :)








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti