torstai 15. joulukuuta 2016

Reissuystäväkirja

Kirjottelin tonne toisen blogin puolelle vastauksia ystäväkirjamaisiin kysymyksiin. Koska en nyt pääse reissaamaan niin paljon kuin tahtoisin, täälä on hiljasempaa :( Mutta laajennan nyt tuota ystäväkirjahommaa tännekin puolelle, jotta pääsen edes vähän haaveilemaan tulevasta ja muistelemaan menneitä :) Kysymykset ei oo suoraan mistään tietystä haasteesta.

Tärkein leima passissasi?
No onhan se nyt Fiji <3 Koska häämatka, ja koska se nyt vaan oli ihan älytön reissu kaikin puolin, hyvässä ja pahassa. Eikä sitä voi nauramatta muistella, koskaan :'D

Kuinka monessa maassa olet matkustanut?
30 kun Suomi lasketaan mukaan. No oonhan mä nyt Suomessa varsinkin matkustanut ;)

Mieluisin matkustusväline?
Kallistun kyllä moottoripyörään. Lentämällä pääsee tietysti mihin vaan, mutta ei se itse koneessa istuminen oo ollenkaan niin mieluista kuin prätkällä kruisailu. Prätkäreissut onkin yksiä parhaista reissuista juuri siksi, kun saa itte mennä mihin nokka osottaa ja suunnitelmia voi muuttaa ihan millä sekunnilla sattuu huvittamaan. Näkee myös ihan eri tavalla maisemat matkan varrelta. 

Mikä oli ensimmäinen ulkomaanmatkasi? Miksi aloit matkustaa?
Jo ihan pikkuisena mut kuskattiin autolla Lappiin, sielä pääsin niin Ruotsiin kuin Norjaankin. Mutta en mä siitä mitään muista. Eka minkä muistan on varmaan joku teini-ikäsenä suoritettu Tukholma. Mutta varsinainen eka The Reissu mulle oli siis interrail 24-vuotiaana, ja sieltä sain hillittömän reissukipinän. Sen jälkeen meni silti vielä tovi ennen kuin pääsin ekaa kertaa lentokoneeseen. Vaan onpahan tässä kerinny lennellä. 

Mitkä kolme matkatavaraa on must?
No totuushan on se, että ne on passi, luottokortti ja lääkkeet. Mutta koska toi on ilmiselvä ja tylsä vastaus, niin kolme seuraavaa noiden jälkeen on kamera, sykemittari ja lenkkarit (koska kerään GPS-jälkiä maailmalta) ja laitteiden laturit. 

Onko sinua koskaan pelottanut matkoillasi?
No koska mua EI pelottaisi matkoillani :'D Erityisesti pelkään erilaisia sairastumisia tai oman kroonisen sairauden pahenemista. Välillä on ollut myös turvaton olo. Ja vauvan kanssa matkustaessa nyt piti pelätä KAIKKEA ;)

Hostelli vai hotelli?
Aiemmin ehdottomasti hostelli. Mutta on kyllä niin kaikenkarvaisia murjuja tullut koettua, että lapsen kanssa ehdottomasti hotelli. 

Onko olemassa maa, johon palaat?
Todellakin! Ainakin Australiaan palaan takuuvarmasti, olin sielä ilman miestäni ja pitäähän mun sekin sinne viedä. Näen myös erittäin vahvasti meiät joskus uudelleen Fijillä ;) Ja Euroopan kaupungeissa on moniakin mihin palaa, Lontoosta nyt varsinkin löytää itsensä uudelleen ja uudelleen. Ja Islanti, sieltä nyt jäi niin paljon hampaan koloon, että aivan välttämätön palata!! Oikeestaan menisin uudestaan varmaan kaikkialle jos vaan ehtisin. 

Matkustatko samoihin vai uusiin kohteisiin?
Heh, edellisestä vastauksesta huolimatta ehdottomasti uusiin :D

Pakkausrituaalisi?
Inhoon pakkaamista, joten teen sen lähinnä aina vasta kun on pakko. Kyllästyin keksimään pyörää joka kerta uudelleen, joten nykyään mulla on sellanen paperinen lista missä lukee pääkohdat pakattavista asioista, ja enimmäkseen noudatan sitä. 

Luetko kohteesta etukäteen?
Tää vähän riippuu siitä miten kiireistä elämä sattuu olemaan. Mutta hirveen paljon en lue koskaan. Ulkoministeriön matkustusilmotukset tulee tsekattua, ja jotain matkaopasta useimmiten ainakin selailtua. Mutta koskaan reissu ei oo mitenkään valmiiksi ohjelmoitu vaan paikan päällä eletään hetkessä :)

Kaunein ranta, jonka olet nähnyt?
Australiassa oli tosi kauniita rantoja, mutta kyllä se silti taitaa sinne Fijille kallistua. Sielä se luonto oli vaan niin aito ja puhdas ja kaunis, kun sitä ei oltu millään tapaa turisteille rakennettu <3 Tosin rakastan myös omaa mökkirantaa yli kaiken, sielä sielu lepää <3 

Jos mikään ei olisi esteenä ja saisit vapaasti valita matkakohteen mihin lähtisit huomenna, minne menisit?
Tällä hetkellä Hawaii polttaa eniten. Sinne siis. 

Mitä kaipaat Suomesta reissuilla?
Puhdasta vettä, yleistä siisteyttä ja puhtautta ylipäätään. Ihmisten rehellisyyttä hyvässä ja pahassa, sitä että asiat on niinku niistä on sovittu ja niinku sanotaan. 

Pakkaatko mitään evästä pahan päivän varalle?
Todellakin pakkaan!! Aina tulee jotain komplikaatioita enkä kestä tuntikausia ilman sapuskaa. Tuc-suolakeksit ja Daim-snacksit on vakiovaruste, aina käsimatkatavarassa veden lisäksi. Jos on kyse jostain pitkästä rutistuksesta, saatan ottaa muutakin. Lentokoneen sapuskoista ei ikinä tiedä... 

Rinkka vai matkalaukku? 
Ennen mulla oli aina rinkka. Se on niin näppärä kun ei tarvii nostella ja raahata rappusissa ym. Toisaalta rinkka ei oo kauheen kätevä läheskään aina kentillä, kun se pitää viedä ja noutaa odd-size baggageista, jotka on eri kentillä mitä merkillisimpiä ja mitä merkillisemmissä paikoissa. Nykyään omistan megaison matkalaukun ja käytän useimmiten sitä, koska sinne on helppo heitellä kamat sullomatta ja voi sitten vähän ostella lisääkin ;)

Jos laukku painaa liikaa tarkastuksessa, mitä heivaat?
Mä pakkaan aina mukaan kaikkea helposti heivattavaa ihan tarkotuksella kotona :D Ihan jo siltä varalta että shoppaan ja laukkuun tarvii saada tilaa. Otan siis huonoimmat lenkkarit, huonoimman pyyhkeen jne. Ekana lähtisin heivaamaan juurikin pyyhettä ja pesuaineita varmaan. 

Merkillisin asia mitä sinulta on kysytty turvatarkastuksessa? 
Tein tosi monta reissua samoilla Pariisista ostetuilla Puman keltaisilla tennareilla, ja niitä kehuttiin ympäri maailmaa turva- ja tullitarkastuksissa. Pöhlöintä silti oli todistella Lontoossa turvatarkastuksessa, että olen raskaana ja piilottelen paidan alla vain vauvaani :O 

Vinkkisi lentokentille?
Ole ajoissa. Siitä vaan on hyötyä. Koskaan ei voi olla varma mitä on edessä. Syö ja käy vessassa silloin kun siihen on mahdollisuus. Voi olla että kansainväliselle puolelle tai portille päästyäsi sitä ei yllättäen olekaan :O 

Taksi vai julkiset?
Mieluummin julkiset. Tykkään että reissu on seikkailu :) Sama koskee oppaita, mieluummin ilman. 

Ikimuistoisin luontokohde?
Ei näitä voi... On niin paljon!! Norjan Lappi prätkällä <3 Islanti <3 Iguazun putoukset <3 Fijin luonto <3 Great Barrier Reef <3 Blue Mountains <3 Ainakin!

Millä välineellä et välitä matkustaa?
Laivalla, veneellä, katamaraanilla, uuuurrrgghhh :/ Matka Suurelle Valliriutalle katamaraanilla oli hulluinta ja hirveintä ikinä!!!! En myöskään astu propellikoneisiin jos ei oo ihan välttämätön pakko. 

Ovatko matkatavarasi koskaan kadonneet tai vaurioituneet?
Vaurioituneet ei oo likastumista pahemmin. Hukkuneet kylläkin, häämatkalla sekä  mennessä että tullessa..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti