keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Munalla Tallinnaan!!

Veisin sut treffeille Berliiniin, ja aamiaiselle Pariisiin. 
Beibi lähetään liitää, kiitoradan asfaltti kiiltää! 
Ja me lennettäs New Yorkiin, mentäs Vegasissa naimisiin. 
Siihen mun pesot ei riitä, mut keksin miten selvitään siitä: 
Hei, me mennään Tallinnaan, mun-munalla Tallinnaan!!


Tallinna 25 - 27.2.2014

No okei okei, aamiaisella Pariisissa ollaan jo käyty <3 Ja naimisiinkin mennään, ei tosin Vegasissa. Mutta juuri siksi suuntana on nyt Tallinna, tuo verottoman alkoholin paratiisi. Ja siis niin millä munalla? No Citroen Picassolla tietenkin, kavereiden kesken muna-auto ;)  

Day 1 
Startattiin puolilta päivin munalla Nokialta kohti Helsinkiä. Helsinki näyttää aina yhtä kiviseltä ja harmaalta, en yhtään haluaisi asua siellä! Mutta mä olenkin maalaistyttö. Parkkeerattiin onnistuneesti Eckerö Linen Finlandian autokannelle, matka ja hiihtoloma voivat alkaa :) Laivat ei oo matkustustavoista mun suosikkeja, ja nytkin se kiikutti valitettavan paljon, ugh. Tolpillamme kuitenkin pysyttiin, vaikkakaan ei ihan kaidalla tiellä ;) Muistelin kaikella lämmöllä Australiaa ja matkaa suurille valliriutoille, ja tiesin selviäväni tästä kiikutuksesta mennen tullen :D 

Tallinnassa toimin kartanlukijana, ja sujuvasti löydettiinkin hotellille Pirita Top Spahan. Hotelli oli hienoinen pettymys. Ränsistynyt, vähän läävä, ja kaikki oli tolkuttoman kallista. Vähintään yhtä kallista kuin Suomessa, jopa kalliimpaa. Taso ei kuitenkaan ole missään määrin verrattavissa suomalaiseen tasoon. No, ainakin ikkunasta aukeni mainio merinäköala :) 

Maisema hotellihuoneesta.

Mentiin heti hotellin allasosastolle. Uitiin ja käytiin höyrysaunassa, oih! Maistuu jo lomalta :) Uinnin jälkeen yritettiin mennä hotellin ravintolaan syömään. Oltiin etukäteen käyty varmistamassa, moneenko asti ruokaa saa, mutta kuitenkin nyt yllätykseksemme saimme kuulla, että he eivät enää meille ruokaa tarjoile. Minä niin mieleni pahotin! Mentiin sitten respaan inisemään, ja sieltä saatiin suositus hyvästä ravintolasta lähistöllä. Virkailija vieläpä soitti ravintolaan ja varmisti että se on vielä auki. Surautettiin taksilla raflaan, saatiin hyvät ruuat, pullo punaviiniä ja hyvä mieli :) 

Day 2 
Pirita Top Spa ei tehnyt lähtemätöntä vaikutusta tasollaan, mutta aamupala oli kuitenkin hyvää. Koska Tallinna on niin nähty, ei jaksettu lähteä suorittamaan kuten reissuissa yleensä. Mentiin siis lötköpötköiksi huoneeseen vielä joksikin aikaa, ja etsittiin kartalta kavereita :D Tallinnan kartalla on paljon suomalaisia nimiä, ainakin kuusi kaveria löytyi. Kun aamupala saatiin sopivasti laskemaan, oli lenkin aika. Kerätään GPS-jälkiä maailmalta, ja Tallinna puuttui molemmilta. Rantabulevardia oli kiva juoksennella, teki hyvää sielulle ja ruumiille :) Lenkin päälle sauna ja polskinnat allasosastolla, avot! 

GPS-jälki Tallinnasta, check. 

Sitten hilauduttiin viimein bussilla kaupungille. Päätettiin aloittaa Scotland Yard Pubista, mistä saa maailman parhaat juustopallot :D Ja tulihan siinä lounastakin syötyä. Kyseisen pubin vessat ovat myös nähtävyys sinänsä, pöntöt on rakennettu sähkötuoleiksi :O Pubivälipalan jälkeen ohjelmassa perinteinen shop 'til you drop! Tallinna ei ole maailman messevin ostoskaupunki, mutta löydettiin kuitenkin kivoja vaatteita edukkaaseen hintaan :) Lopulta shoppailu lähes riistäytyi käsistä, kun kivaa kamaa alkoi löytyä :D

Ne juustopallot :D
Ostoksia: mukaan tarttui muun muassa uudet Nimbukset :)

Shoppailun jälkeen ilalliselle. Valittiin ravintola Goodwin. Koska olin nälkäinen, tilasin 300 gramman pihvin :D Jari ja tarjoilija hiukan epäilivät kykyäni ahtaa kitusiini 300 grammaa lihhoo, mutta sinne se upposi ja oli vieläpä erinomaisen hyvää! Hiukan liioitteluksi homma kuitenkin meni, kun piti vielä lisäksi ahtaa alkupaloiksi juustolautanen ja jälkkäriksi juustokakku. Kaikki huuhdeltiin tietysti alas kannullisella punaviiniä. Ei kierrelty nähtävyyksiä ja suoritettu lomaa kuten yleensä. Sen sijaan hengailtiin, nautittiin hyvästä ruuasta ja viinistä, ja naurettiin taukoamatta. Paras mahdollinen mieli :) 

Minä ja Goodwinin härkä. 

Day 3
Kotiinlähtöpäivä. Tänään sitten asiaan ja niitä hääviinaksia hankkimahan! Ensin kuitenkin pakko poiketa Scotland Yardiin vetäsemään vähän murkinaa ja niin, niitä juustopalloja :D Viinakset oltiin etukäteen tilattu netin kautta SuPerAlkosta. Siellä se tilaus odottikin valmiina, sitten vaan sullomaan boksit autoon. Oltiin laskettu kotona, kuinka paljon vanha muna jaksaa kuljettaa. Tai no, itseasiassa oltiin laskettu kuinka paljon uusi muna jaksaisi. Vanhan munan vanhat jouset ei sitten olleetkaan enää ihan parhaassa iskussaan, ja auto lytistyi silmissä, kun viinalasti lykättiin sisään. Pienessäkin töyssyssä lokarit otti kiinni renkaisiin ja kuului karmea rohaisu. Pelkäsin todella, että auto leviää Viron puolelle. Mitä siitäkin olisi tullut, kun ei olisi voinut soittaa iskää paikalle?! Kun auto oli onnistuneesti ajettu laivaan, huokaisin helpotuksesta. Laivassa bussikuskit naureskelivat munalle, mutta naurakoon. Se parhaiten nauraa joka viimetteks nauraa, eli me sitten häissä ;) Lopulta auto kesti kotiin asti, loppu hyvin kaikki hyvin :) Vaikka Tallinna olikin niiiiin nähty jo ennestään eikä keräilty tältä reissulta eksoottisia kokemuksia, oli kuitenkin ihana, rentouttava ja superhauska miniloma!!  

Muna viinalastissa :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti